Thermische zonne-energie voor bedrijven

De juiste combo wanneer u warmte nodig heeft en u uw ecologische impact wilt verkleinen

De perfecte oplossing voor

Bedrijven die warmte nodig hebben

U heeft het ondertussen al enkele keren kunnen lezen: de zonnespiegels van Azteq zijn de juiste oplossing voor uw bedrijf wanneer er binnen het productieproces nood is aan hoogwaardige warmte tot wel 400°c en u de enorme CO2 uitstoot van onze industrieën op een economisch verantwoorde manier wilt terugdringen.

Bedrijven met plaats, op de grond of op het dak

De spiegelinstallaties van Azteq worden normaal gezien op de grond geïnstalleerd maar kunnen ook op het dak of op statieven terecht wanneer beschikbare ruimte een probleem vormt. Hoewel de ideale oppervlakte afhangt van uw energienoden, mag u ervan uitgaan dat een hectare grond, met daarop een halve hectare aan spiegels, goed is voor het opwekken van een halve megawatt.

Bedrijven die economisch verantwoord streven naar duurzaamheid

Beloftes over groene warmte zijn mooi, maar betekenen natuurlijk niets wanneer ze financieel onhaalbaar zijn. Azteq kan een competitieve prijs aanbieden in vergelijking met gas en een besparing tussen 20 en 50 procent realiseren vanaf 1000 zonne-uren per jaar. Na een initiële investering heeft u door de onderhoudsarme installatie vrijwel geen kosten meer en verdient u de aankoop na 6 jaar terug. Bovendien beschikt Azteq over de nodige certificaten om uw aankoop zowel in België als Nederland voor een groot deel te subsidiëren.

Rendabel, ook in Noord-Europa

Het gebruik van zonnespiegels om duurzame warmte op te wekken, was tot kort enkel rendabel in warme landen en woestijnachtige gebieden. Dankzij technologische ontwikkelingen is het vanaf nu echter ook mogelijk in Noord-Europa. De nieuwe generatie spiegels zijn vanaf 1000 zonuren per jaar competitief met gasprijzen en zorgen voor een besparing van 20 tot wel 50 procent op uw energiefactuur. En dat komt mooi uit, in België hebben we namelijk gemiddeld meer dan 1300 zonuren per jaar. Om hier gebruik van te maken, heeft u natuurlijk wel een bepaalde oppervlakte nodig om de spiegels op te plaatsen. Hoe groot die oppervlakte precies moet zijn, hangt af van uw warmte-verbruik. Neem contact met ons op om een vrijblijvende berekening aan te vragen!

Bedrijven die de stap reeds gemaakt hebben

ADPO, Antwerpen

Hoogwaardige warmte op hoogte

ADPO is een logistiek bedrijf gevestigd in Linkeroever, Antwerpen en richt zich op de overslag van chemische producten. Zij gebruiken gasgestookte stoom van temperaturen boven de 140° om de viscositeit van de chemische producten optimaal te houden. Tevens wordt stoom gebruikt om overslagtanks te reinigen. De productie van stoom gaat gepaard met een hoge uitstoot van CO2. Door gebruik te maken van de Azteq CST toepassing wordt zo’n 10% van de uitsoot verminderd.

PROVIRON, Oostende

Zoute lucht en zonnestralen

Proviron ontwerpt, produceert en verkoopt chemicaliën. Zij maken gebruik van gasgestookte industriële warmte in de vorm van stoom binnen de chemische processen. Om de uitstoot van CO2 die hiermee gepaard gaat in te perken gebruikt Proviron de Azteq CST technologie om het volume gas met zo’n 10% te verlagen.

Wil je weten hoe het werkt?

Ondek het hier