Thermische zonne-energie is een ideale, duurzame oplossing voor industriële processen waarbij hoogwaardige warmte tot 400°C gebruikt wordt. Daarnaast biedt het een perfecte oplossing voor steden die inzetten op ecologische stadsverwarming.

Hoogwaardige industriële warmte tot 400°C.

Azteq is gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren, opereren, onderhouden en financieren van complexe thermische energie centrales gemaakt met zonne-energie.

Rendabel, ook in Europa

Door gebruik te maken van uiterst efficiënte parabolische spiegels met gepatenteerde collectorbuizen zijn deze platformen ook rendabel in minder zonovergoten gebieden zoals de geïndustrialiseerde landen in Europa.

Heat-As-a-Service

Azteq’s aantrekkelijke business voorstel ontzorgt de klant en vermijdt kapitaaluitgaven. De klant betaalt enkel voor de geleverde industriële warmte op maat.

Laatste Nieuws

Blog
21/09/2023

Er broeit iets

Terwijl je een fantastisch koel glas goudkleurig bier leegdrinkt, is de kans klein dat je je afvraagt hoe groen het brouwproces is geweest en hoeveel energie het heeft gekost van…
Nieuws
21/09/2023

De grootste geconcentreerde thermische zonnecentrale in Europa gebouwd in Turnhout.

Op 6 september hebben we samen met Avery Dennison, een wereldwijde fabrikant van verpakkingen en materialen, Europa's grootste Concentrated Solar Thermal (CST) platform en thermische opslagunit ingehuldigd in de productiefaciliteit…
Nieuws
14/09/2022

Azteq en Duurzame Thermische Energie – Een verbazingwekkend succesvolle crowdfunding campagne

Azteq bv, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van duurzame thermische energie op basis van parabolische spiegels, heeft via crowdfunding in slechts 19 minuten 1 miljoen euro opgehaald. Klimaatverandering heeft…

Concentrated Solar Thermal energy (CST): interessant voor uw bedrijf?

Zonne-energie is sinds de opkomst van de fotovoltaïsche panelen bijna synoniem geworden met elektriciteit. Zozeer zelfs dat men voorbij zou kijken aan de grote kracht van de zon: haar straling. Veel bedrijven exploiteren industriële processen op basis van warmte. Nu is het tijd om warmte te herontdekken door de straling van de zon te oogsten om thermische energie te produceren. Azteq heeft de expertise in huis om met de aloude technologie van parabolische reflectoren innovatieve industriële warmteplatforms te bouwen op een betaalbare en efficiënte manier voor West-Europese industrieën en steden.

Met de thermische energieplatformen van Azteq kunt u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf aanzienlijk verkleinen terwijl u dag en nacht warmte van hoge kwaliteit behoudt. Onze expertise zal uw bedrijf helpen om ecologische en duurzame doelstellingen te bereiken.

Wat anderen over ons zeggen

"Dankzij de installatie kunnen we ons gasverbruik en onze CO2-uitstoot met 10 procent verminderen."

Filip De DijckerManaging Director, ADPO

"Ik ben trots dat deze veelbelovende technologie als eerste wordt uitgetest in de haven van Antwerpen."

Jacques VandermeirenCEO, Haven van Antwerpen
Leeuw Vlaanderen

Met steun van de Vlaamse overheid

Azteq is een oplossing van de Solar Impulse Foundation