Wij oogsten de thermische energie van de zon.

Hoogwaardige warmte voor industrieel gebruik tot 400°C.

Thermische zonne-energie is een ideale, duurzame oplossing voor industriële processen waarbij hoogwaardige warmte tot 400°C gebruikt wordt. Daarnaast biedt het een perfecte oplossing voor steden die inzetten op ecologische stadsverwarming.

Hoogwaardige industriële warmte tot 400°C.

Azteq is gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren, opereren, onderhouden en financieren van complexe thermische energie centrales gemaakt met zonne-energie.

Rendabel, ook in Europa

Door gebruik te maken van uiterst efficiënte parabolische spiegels met gepatenteerde collectorbuizen zijn deze platformen ook rendabel in minder zonovergoten gebieden zoals de geïndustrialiseerde landen in Europa.

Heat-As-a-Service

Het attractieve business model van Azteq wordt de klant volledig ontzorgd en vrijgesteld van kapitaalsinvesteringen. De klant betaalt alleen voor de geleverde thermische energie op maat.

Laatste Nieuws

News
18/03/2020

Duits centrum voor luch- en ruimtevaart onderschrijft zonnespiegels

Het Deutches Zentrum für Luft- und Raumfart (DLR) verrichte een onderzoek naar het gebruik van zonnespiegels om warmte op te wekken. Klik op deze link om het verslag van deze…
/
22/01/2020

Concentrated Solar Power, ook haalbaar in Vlaanderen?

Concentrated Solar Power is een technologie waarbij zonlicht rechtstreeks wordt omgezet in warmte. Het proces haalt temperaturen tot wel 400°C. De warmte kan gebruikt worden voor industriële toepassingen. Interessant, want…
/
03/07/2018

Eerste zonnespiegelparken op komst in Vlaanderen

Het energiebedrijf AZTEQ, gevestigd in EnergyVille in Thor Park, het Genkse onderzoekscentrum voor hernieuwbare energie, gaat proefinstallaties met zonnespiegels opstellen in Oostende, Genk en Antwerpen. Die produceren geen stroom zoals…

Concentrated Solar Thermal energy (CST): interessant voor uw bedrijf?

Zonne-energie is sinds de komst van PV-panelen quasi synoniem geworden met elektriciteit. Hiermee dreigt een van de grote krachten van de zon vergeten te worden: haar warmte. Omdat veel bedrijven met thermische processen werken, is het belangrijk om deze warmte terug te ontdekken. Azteq heeft de expertise in huis om op basis van een eeuwenoude zonnespiegeltechniek nieuwe innovatieve toepassingen te bouwen die ook in Europa rendabel zijn.

Met Azteq zonthermische platformen kan u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf verkleinen, terwijl u dag en nacht over hoogwaardige warmte blijft beschikken. Onze expertise staat ten dienste van de ecologische en duurzame doelstellingen van u bedrijf.

Wat anderen over ons zeggen

"Dankzij de installatie kunnen we ons gasverbruik en onze CO2-uitstoot met 10 procent verminderen."

Filip De DijckerManaging Director, ADPO

"Ik ben trots dat deze veelbelovende technologie als eerste wordt uitgetest in de haven van Antwerpen."

Jacques VandermeirenCEO, Haven van Antwerpen
Leeuw Vlaanderen

Met steun van de Vlaamse overheid