Thermische zonne-energie is een ideale, duurzame oplossing voor industriële processen waarbij hoogwaardige warmte tot 400°C gebruikt wordt. Daarnaast biedt het een perfecte oplossing voor steden die inzetten op ecologische stadsverwarming.

Hoogwaardige industriële warmte tot 400°C.

Azteq is gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren, opereren, onderhouden en financieren van complexe thermische energie centrales gemaakt met zonne-energie.

Rendabel, ook in Europa

Door gebruik te maken van uiterst efficiënte parabolische spiegels met gepatenteerde collectorbuizen zijn deze platformen ook rendabel in minder zonovergoten gebieden zoals de geïndustrialiseerde landen in Europa.

Heat-As-a-Service

Azteq’s aantrekkelijke business voorstel ontzorgt de klant en vermijdt kapitaaluitgaven. De klant betaalt enkel voor de geleverde industriële warmte op maat.

Laatste Nieuws

Nieuws
14/09/2022

Azteq en Duurzame Thermische Energie – Een verbazingwekkend succesvolle crowdfunding campagne

Azteq bv, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van duurzame thermische energie op basis van parabolische spiegels, heeft via crowdfunding in slechts 19 minuten 1 miljoen euro opgehaald. Klimaatverandering heeft…
Geen onderdeel van een categorieNieuws
19/08/2022

Bouw van de grootste thermische zonnecentrale in Europa

AZTEQ, een in België gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de engineering en bouw van industriële thermische zonnecentrales, heeft een contract gekregen met ENGIE España voor de bouw van een…
Nieuws
28/04/2021

Azteq haalt $1 miljoen op om activiteiten in Europa te starten

Industrieën en steden kunnen beginnen met het omzetten van hun milieuonvriendelijke warmtebronnen in duurzame nul-emissie alternatieven. Maart 01, 2021 11:01 ET | Source: Azteq bv GENK, 1 maart 2021 --…

Concentrated Solar Thermal energy (CST): interessant voor uw bedrijf?

Zonne-energie is sinds de opkomst van de fotovoltaïsche panelen bijna synoniem geworden met elektriciteit. Zozeer zelfs dat men voorbij zou kijken aan de grote kracht van de zon: haar straling. Veel bedrijven exploiteren industriële processen op basis van warmte. Nu is het tijd om warmte te herontdekken door de straling van de zon te oogsten om thermische energie te produceren. Azteq heeft de expertise in huis om met de aloude technologie van parabolische reflectoren innovatieve industriële warmteplatforms te bouwen op een betaalbare en efficiënte manier voor West-Europese industrieën en steden.

Met de thermische energieplatformen van Azteq kunt u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf aanzienlijk verkleinen terwijl u dag en nacht warmte van hoge kwaliteit behoudt. Onze expertise zal uw bedrijf helpen om ecologische en duurzame doelstellingen te bereiken.

Wat anderen over ons zeggen

"Dankzij de installatie kunnen we ons gasverbruik en onze CO2-uitstoot met 10 procent verminderen."

Filip De DijckerManaging Director, ADPO

"Ik ben trots dat deze veelbelovende technologie als eerste wordt uitgetest in de haven van Antwerpen."

Jacques VandermeirenCEO, Haven van Antwerpen
Leeuw Vlaanderen

Met steun van de Vlaamse overheid

Azteq is een oplossing van de Solar Impulse Foundation