Thermische zonne-energie is een ideale, duurzame oplossing voor industriële processen waarbij hoogwaardige warmte tot 400°C gebruikt wordt. Daarnaast biedt het een perfecte oplossing voor steden die inzetten op ecologische stadsverwarming.

Hoogwaardige industriële warmte tot 400°C.

Azteq is gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren, opereren, onderhouden en financieren van complexe thermische energie centrales gemaakt met zonne-energie.

Rendabel, ook in Europa

Door gebruik te maken van uiterst efficiënte parabolische spiegels met gepatenteerde collectorbuizen zijn deze platformen ook rendabel in minder zonovergoten gebieden zoals de geïndustrialiseerde landen in Europa.

Heat-As-a-Service

Azteq’s aantrekkelijke business voorstel ontzorgt de klant en vermijdt kapitaaluitgaven. De klant betaalt enkel voor de geleverde industriële warmte op maat.

Laatste Nieuws

Blog
08/03/2021

Een op duizend duurzaamheidsoplossingen

Azteq bv is bekroond met het Solar Impulse Efficient Solution Label Azteq bv heeft het "Solar Impulse Efficient Solution" Label ontvangen, een bewijs van hoge standaarden in winstgevendheid en duurzaamheid.…
News
18/03/2020

Duits centrum voor luch- en ruimtevaart onderschrijft zonnespiegels

Het Deutches Zentrum für Luft- und Raumfart (DLR) verrichte een onderzoek naar het gebruik van zonnespiegels om warmte op te wekken. Klik op deze link om het verslag van deze…
/
22/01/2020

Concentrated Solar Power, ook haalbaar in Vlaanderen?

Concentrated Solar Power is een technologie waarbij zonlicht rechtstreeks wordt omgezet in warmte. Het proces haalt temperaturen tot wel 400°C. De warmte kan gebruikt worden voor industriële toepassingen. Interessant, want…

Concentrated Solar Thermal energy (CST): interessant voor uw bedrijf?

Zonne-energie is sinds de opkomst van de fotovoltaïsche panelen bijna synoniem geworden met elektriciteit. Zozeer zelfs dat men voorbij zou kijken aan de grote kracht van de zon: haar straling. Veel bedrijven exploiteren industriële processen op basis van warmte. Nu is het tijd om warmte te herontdekken door de straling van de zon te oogsten om thermische energie te produceren. Azteq heeft de expertise in huis om met de aloude technologie van parabolische reflectoren innovatieve industriële warmteplatforms te bouwen op een betaalbare en efficiënte manier voor West-Europese industrieën en steden.

Met de thermische energieplatformen van Azteq kunt u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf aanzienlijk verkleinen terwijl u dag en nacht warmte van hoge kwaliteit behoudt. Onze expertise zal uw bedrijf helpen om ecologische en duurzame doelstellingen te bereiken.

Wat anderen over ons zeggen

"Dankzij de installatie kunnen we ons gasverbruik en onze CO2-uitstoot met 10 procent verminderen."

Filip De DijckerManaging Director, ADPO

"Ik ben trots dat deze veelbelovende technologie als eerste wordt uitgetest in de haven van Antwerpen."

Jacques VandermeirenCEO, Haven van Antwerpen
Leeuw Vlaanderen

Met steun van de Vlaamse overheid

Azteq is een oplossing van de Solar Impulse Foundation