Over Azteq

Onze Missie

Met Azteq streven we naar een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal. De zonnewarmtesystemen die we ontwikkelen zijn niet alleen financieel interessant, ze zijn ook onschadelijk voor mens, dier, milieu en klimaat. Ze maken geen lawaai, veroorzaken geen geurhinder of overlast en zijn verenigbaar met tal van landbouwactiviteiten. Bovendien dragen ze bij tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Het feit dat organisaties als Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu ons steunen, sterkt ons in onze ambitie om met onze groene warmtetechnologie daadwerkelijk een verschil te maken.

Oogst duurzame warmte die financieel haalbaar is met de paraboolspiegels van Azteq.

Ons team

Koen Vermout

Koen Vermout

Co-Founder & CEO

Koen Vermout is mede-oprichter en CEO van AZTEQ na een carrière bij Alcatel en Nexans waar hij verschillende operationele en algemene managementfuncties bekleedde in Europa, Azië en Afrika. Hij brengt expertise in operationele uitmuntendheid en in het ontwikkelen van activiteiten in snel groeiende omgevingen, en heeft ervaring in het opbouwen van goed presterende teams in verschillende landen. Koen is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur en de administratieve opvolging van Azteq. Hij behaalde een diploma Burgerlijk Ingenieur Elektronica aan de Vrije Universiteit Brussel en een MBA aan de UHasselt. (LUC)

Kari Ven

Kari Ven

Co-Founder & CCO

Vooraleer AZTEQ op te richten, was Kari Ven al mede-oprichter van Solel Solar Systems in de jaren 90, en bleef nauw betrokken bij concentrated solar energy sector als aandeelhouder en Commerciëel Directeur van HuiYin Group. Hij heeft tientallen jaren ervaring in de concentrated solar energy technologie evenals in het leiden van verkoopteams ingevolge verschillende commerciële functies bij multinationals. In AZTEQ leidt Kari het commerciële team en stuurt de productinnovatie en technologische ontwikkeling activiteiten. Kari behaalde een Master in Filosofie aan de Universiteit van Antwerpen. Hij heeft tientallen jaren ervaring in de concentrated solar energy technologie evenals in het leiden van verkoopteams ingevolge verschillende commerciële functies bij multinationals. In AZTEQ leidt Kari het commerciële team en stuurt de productinnovatie en technologische ontwikkeling activiteiten. Kari behaalde een Master in Filosofie aan de Universiteit van Antwerpen.

Peter Vandeurzen

Co-Founder & BusDev Director

Peter Vandeurzen is van opleiding ingenieur en is medeoprichter en business development directeur van Azteq. Na een loopbaan van meer dan 25 jaar als busdev ontwikkelaar voor internationale datacommunicatie bedrijven beschikt hij over een ruime ervaring in het ontwikkelen van nieuwe markten op basis van innovatieve toepassingen. Zijn passie voor duurzame energie concepten is ontstaan door zijn business ontwikkelingsactiviteiten op het energiepark Thor in Genk.

Brendon Grunewald

Adviseur Investeerdersrelaties

Brendon Grunewald is de financieel adviseur van Azteq en heeft expertise in ondernemerschap, venture capital, bedrijfsstrategie en financiën. Hij heeft ook verschillende managementfuncties gehad bij internationaal opererende bedrijven sinds hij een graad heeft behaald in Private Equity & Venture Capital aan de Harvard Business School en een MBA aan de Open University Milton Keynes. Brendon is altijd op zoek om zijn expertise uit te breiden en toe te passen op verschillende markten en bedrijven. Momenteel bekleedt hij ook de CEO positie in het cloud based marketing bedrijf Moovly.

Jan Braeckmans

Algemeen adviseur

Jan Braeckmans is de algemeen adviseur van Azteq. Hij heeft uitgebreide ervaring in de advocatuur en in verschillende leidinggevende functies binnen de politieke, culturele en energiesector. Zijn uitgebreide ervaring in deze sectoren in combinatie met een Master in Business Law aan de Universiteit van Antwerpen en een afgerond executive programma in leiderschap en onderhandeling aan de Harvard Law School passen goed bij de brede en flexibele doelstellingen van Azteq. Sinds 2012 heeft Jan Braeckmans zich ook gespecialiseerd in het vennootschaps- en insolventierecht.

Joachim Krüger

Directeur van Solarlite, een Azteq dochteronderneming sinds 2020

Joachim Krüger is oprichter en algemeen directeur van Solarlite, een dochteronderneming van Azteq sinds 2020, en maakt deel uit van het managementteam van Azteq. Hij beschikt over een groot netwerk van connecties binnen de Duitse industriële, wetenschappelijke en politieke sectoren en is voorzitter van DCSP (Deutsche CSP). Naast een langdurige ervaring in geconcentreerde zonne-energie en een gevestigd netwerk in Duitsland en het buitenland, heeft Joachim Krüger een Ph.D. in hernieuwbare energie en een M.Sc. in milieuwetenschappen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn.