Over Azteq

Onze Missie

Met Azteq ambiëren we een Europese revolutie in groene warmtetechnologieën op industriële schaal. De zonnethermische installaties die wij ontwikkelen, zijn niet alleen financieel interessant, ze zijn ook vriendelijk voor mens, dier, het milieu en het klimaat. Ze maken ook geen lawaai, veroorzaken geen geurhinder en zijn compatibel met heel wat landbouwactiviteiten. Bovendien dragen ze bij tot een wezenlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Het feit dat organisaties zoals Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu ons steunen, versterkt onze ambitie om effectief een verschil te maken met onze groene warmtetechnologie.

Oogst duurzame warmte die financieel haalbaar is met de paraboolspiegels van Azteq.

Ons team

Koen Vermout

Koen Vermout

Co-Founder & CEO

Koen Vermout is mede-oprichter en CEO van AZTEQ. Na een loopbaan bij Alcatel en Nexans waar hij verschillende operationele en algemene management functies heeft uitgeoefend in Europa, Azië en Afrika. Hij brengt expertise in operationele excellentie en het ontwikkelen van activiteiten in snel groeiende omgevingen, en heeft ervaring met het uitbouwen van performante teams in verschillende landen. In AZTEQ neemt Koen de dagelijkse leiding waar en de administratieve opvolging. Koen heeft een diploma van Burgerlijk Ingenieur in Electronica aan de Vrije Universiteit Brussel een MBA aan UHasselt. (LUC)

Kari Ven

Kari Ven

Co-Founder & CCO

Vooraleer AZTEQ op te richten, was Kari Ven al mede-oprichter van Solel Solar Systems in de jaren 90, en bleef nauw betrokken bij concentrated solar energy sector als aandeelhouder en Commerciëel Directeur van HuiYin Group. Hij heeft tientallen jaren ervaring in de concentrated solar energy technologie evenals in het leiden van verkoopteams ingevolge verschillende commerciële functies bij multinationals. In AZTEQ leidt Kari het commerciële team en stuurt de productinnovatie en technologische ontwikkeling activiteiten. Kari behaalde een Master in Filosofie aan de Universiteit van Antwerpen.

Peter Vandeurzen

Peter Vandeurzen

Co-Founder & BusDev Director

Peter Vandeurzen is van opleiding ingenieur en is medeoprichter en business development directeur van Azteq. Na een loopbaan van meer dan 25 jaar als busdev ontwikkelaar voor internationale datacommunicatie bedrijven beschikt hij over een ruime ervaring in het ontwikkelen van nieuwe markten op basis van innovatieve toepassingen. Zijn passie voor duurzame energie concepten is ontstaan door zijn business ontwikkelingsactiviteiten op het energiepark Thor in Genk.