Thermische zonne-energie voor bedrijven

De juiste combo wanneer u industriële warmte nodig heeft en u uw ecologische impact wilt verkleinen

De perfecte oplossing voor

Bedrijven die warmte nodig hebben

Bedrijven kunnen beroep doen op de expertise van Azteq wanneer er binnen het productieproces nood is aan hoogwaardige warmte tot wel 400 °C en u de enorme CO2 uitstoot van onze industrieën op een economisch verantwoorde manier wilt terugdringen.

Bedrijven met plaats, op de grond, dak of andere faciliteiten zoals parkings

De spiegelinstallaties van Azteq worden normaal gezien op de grond geïnstalleerd maar kunnen ook op verstevigd het dak of op statieven (bijv. boven een parking) terecht wanneer beschikbare ruimte een probleem vormt. Hoewel de ideale oppervlakte afhangt van uw energie noden, mag u ervan uitgaan dat een hectare spiegels is voor het opwekken van 5 megawatt. Hoewel de ideale oppervlakte afhangt van uw energie noden, mag u ervan uitgaan dat een hectare spiegels is voor het opwekken van 5 megawatt.

Bedrijven die economisch verantwoord streven naar duurzaamheid

Beloftes over groene warmte zijn mooi, maar betekenen natuurlijk niets wanneer ze financieel onhaalbaar zijn. Azteq kan een competitieve prijs aanbieden in vergelijking met gas. Het business model van Azteq ontzorgd de eindgebruiker van capex investeringen via een ‘special purpose vehicle’ constructie waarbij de klant enkel betaalt voor de afgenomen groene thermische energie. We noemen dit ‘heat-as-a-service’. Azteq kan een competitieve prijs aanbieden in vergelijking met gas. Het business model van Azteq ontzorgd de eindgebruiker van capex investeringen via een ‘special purpose vehicle’ constructie waarbij de klant enkel betaalt voor de afgenomen groene thermische energie. We noemen dit ‘heat-as-a-service’.

Rendabel, ook in Noord-Europa

Het gebruik van zonnespiegels om duurzame warmte op te wekken, was tot voor kort alleen rendabel in warme landen en woestijnachtige gebieden. Dankzij technologische innovatieve ontwikkelingen is het vanaf nu echter ook mogelijk in Noord-Europa. De nieuwe generatie spiegels zijn vanaf 1000 zonuren per jaar competitief met gasprijzen. Om hier gebruik van te maken, heeft u natuurlijk wel een bepaalde oppervlakte nodig om de spiegels op te plaatsen. Hoe groot die oppervlakte precies moet zijn, hangt af van uw warmte-verbruik. Neem contact met ons op om een vrijblijvende berekening aan te vragen!

Solar Irradiance

Bedrijven die de stap al gemaakt hebben

ADPO

ADPO, Antwerpen

Hoogwaardige warmte boven een spoorlijn

ADPO is een logistiek bedrijf gevestigd in Linkeroever, Antwerpen en richt zich op de overslag van chemische producten. Zij gebruiken gasgestookte stoom van temperaturen boven de 140° om de viscositeit van de chemische producten optimaal te houden. Bovendien wordt stoom gebruikt om overslagtanks te reinigen. De productie van stoom gaat gepaard met een hoge uitstoot van CO2. Door gebruik te maken van de Azteq CST-toepassing wordt zo’n 10% van de uitstoot verminderd. Zij gebruiken gasgestookte stoom van temperaturen boven de 140° om de viscositeit van de chemische producten optimaal te houden. Bovendien wordt stoom gebruikt om overslagtanks te reinigen. De productie van stoom gaat gepaard met een hoge uitstoot van CO2. Door gebruik te maken van de Azteq CST-toepassing wordt zo’n 10% van de uitstoot verminderd.

Meer info
PROVIRON

PROVIRON, Oostende

Zoute lucht en zonnestralen

Proviron ontwerpt, produceert en verkoopt chemicaliën. Zij maken gebruik van gasgestookte industriële warmte in de vorm van stoom binnen de chemische processen. Om de uitstoot van CO2 die hiermee gepaard gaat in te perken gebruikt Proviron de Azteq CST technologie om het volume gas met zo’n 10% te verlagen. Zij maken gebruik van gasgestookte industriële warmte in de vorm van stoom binnen de chemische processen. Om de uitstoot van CO2 die hiermee gepaard gaat in te perken gebruikt Proviron de Azteq CST technologie om het volume gas met zo’n 10% te verlagen.

Meer info

Wil je weten hoe het werkt?

Ontdek hier