Thermische zonne-energie voor bedrijven

De juiste combo wanneer u industriële warmte nodig heeft en u uw ecologische impact wilt verkleinen

De perfecte oplossing voor

Bedrijven die warmte nodig hebben

Bedrijven kunnen beroep doen op de expertise van Azteq wanneer er binnen het productieproces nood is aan hoogwaardige warmte tot wel 400 °C en u de enorme CO2 uitstoot van onze industrieën op een economisch verantwoorde manier wilt terugdringen.

Bedrijven met plaats, op de grond, dak of andere faciliteiten zoals parkings

De parabolische reflector installaties van Azteq worden normaal gesproken op beschikbare landoppervlakte geplaatst, maar kunnen ook op verstevigde daken of statieven (bijv. boven een parkeerplaats) worden geplaatst wanneer beschikbare ruimte een probleem is. Hoewel de ideale oppervlakte afhangt van uw energiebehoefte, kunt u ervan uitgaan dat een hectare spiegels in staat is om 5 megawatt aan hoogwaardige warmte op te wekken.

Bedrijven die economisch verantwoord streven naar duurzaamheid

Ambities in groene warmte-energie blijven theoretisch, tenzij ze financieel haalbaar zijn. Azteq’s business propositie geeft industrieën toegang tot concurrerende prijzen vergeleken met traditioneel gas. Ons business model ontlast de klant van zijn capex investeringen via een special purpose vehicle opzet. De klant betaalt enkel voor de verbruikte thermische energie van een ‘heat-as-a-service’ contract.

Rendabel, ook in Noord-Europa

Tot voor kort was het gebruik van paraboolreflectorsystemen voor het opwekken van duurzame warmte alleen rendabel in gebieden met een zeer hoge DNI (directe normale instraling of direct invallend zonlicht) zoals warme landen en woestijnachtige gebieden. Dankzij technologische innovaties is dit nu echter ook mogelijk in Noord-Europa. De warmte die wordt geproduceerd door de nieuwe generatie parabolische reflectorsystemen is concurrerend met gasprijzen vanaf 1000 zonuren per jaar. Om hiervan gebruik te kunnen maken is natuurlijk wel een bepaald oppervlak nodig om deze reflectoren op te plaatsen. Hoe groot dat oppervlak precies moet zijn, hangt af van uw warmteverbruik. Neem contact met ons op om een vrijblijvende berekening aan te vragen!

Solar Irradiance

Bedrijven die de stap al gemaakt hebben

ADPO

ADPO, Antwerpen

Hoogwaardige warmte boven een spoorlijn

ADPO is een chemisch logistiek bedrijf dat gevestigd is in de haven van Antwerpen en zich toelegt op de overslag van chemische producten. ADPO gebruikt gasgestookte stoom bij temperaturen boven 140 °C om de viscositeit van de chemische producten optimaal te houden. Daarnaast wordt stoom gebruikt voor het reinigen van overslagtanks. De productie van stoom gaat gepaard met een zeer hoge CO2-uitstoot. Door de inzet van het Azteq CST platform is die uitstoot met meer dan 10% gedaald.

Meer info
PROVIRON

PROVIRON, Oostende

Zoute lucht en zonnestralen

Proviron ontwikkelt, produceert en verkoopt gespecialiseerde chemicaliën. Zij gebruiken gasgestookte industriële warmte in de vorm van stoom voor hun industriële processen. Om de bijbehorende CO2-uitstoot te verminderen heeft Proviron het Azteq CST-platform ingezet om het gebruik van gas met 10% te verminderen.

Meer info

Wil je weten hoe het werkt?

Ontdek hier