fbpx

Azteq bv is bekroond met het Solar Impulse Efficient Solution Label

Azteq bv heeft het “Solar Impulse Efficient Solution” Label ontvangen, een bewijs van hoge standaarden in winstgevendheid en duurzaamheid. Azteq is gespecialiseerd in groene warmtetechnologieën voor industrieën die hoge temperaturen nodig hebben voor hun processen. De Solar Impulse award gaat dan ook hand in hand met haar ultieme “go green” doelstelling voor industrieën en steden in heel Europa.

Het “Solar Impulse Efficient Solution” Label werd toegekend na een beoordeling door externe onafhankelijke experts en op basis van geverifieerde normen. Azteq sluit zich hiermee aan bij de #1000solutions challenge, een initiatief van de Solar Impulse Foundation om oplossingen te selecteren die voldoen aan hoge normen op het gebied van rentabiliteit en duurzaamheid, en deze voor te stellen aan besluitvormers om ze versneld te implementeren.

Om het “Solar Impulse Efficient Solution” Label te ontvangen, werd Azteq bv grondig geëvalueerd door een groep van onafhankelijke experts met vijf criteria die drie hoofdthema’s bestrijken: Haalbaarheid, Milieu en Rentabiliteit. Alle gelabelde oplossingen maken deel uit van het #1000solutions portfolio dat door Bertrand Piccard, voorzitter van de Solar Impulse Foundation, zal worden voorgesteld aan beleidsmakers in het bedrijfsleven en bij de overheid. Het doel van dit initiatief is de goedkeuring van meer ambitieuze milieudoelstellingen aan te moedigen en de implementatie van deze oplossingen op grote schaal te versnellen.

Azteq biedt een volledig geïntegreerde, hoogwaardige CST (Concentrated Solar Thermal) oplossing voor industrieën en steden die op zoek zijn naar een groene industriële warmteoplossing zonder uitstoot. Azteq maakt gebruik van parabolische trog-platformen om zonnestraling te concentreren op een ontvangstbuis in de brandpuntslijn van de spiegels, waardoor thermische olie wordt opgewarmd tot 400°C. Afhankelijk van de beoogde toepassing kan deze thermische olie vervolgens via een wisseleenheid worden omgezet in hoogwaardige thermische energie in de vorm van stoom, water onder druk, hete lucht en andere vormen. Door de invoering van dit hernieuwbare energieproces wordt de CO2-voetafdruk verkleind op basis van een efficiënte, milieuvriendelijke langetermijnoplossing die industrieën en steden helpt hun doelstellingen over hernieuwbare energie te bereiken.

De Solar Impulse Foundation zet zich in om de toepassing van schone en rendabele oplossingen te versnellen. Bovendien helpt de stichting beleidsmakers in het bedrijfsleven en bij regeringen om hun milieudoelstellingen te halen en een ambitieuzer energiebeleid te voeren, wat nodig is om deze oplossingen naar de markt te trekken. Een manier om het succes van de eerste vlucht op zonne-energie over de hele wereld verder uit te dragen.