fbpx

Industrieën en steden kunnen beginnen met het omzetten van hun milieuonvriendelijke warmtebronnen in duurzame nul-emissie alternatieven.

Maart 01, 2021 11:01 ET | Source: Azteq bv

GENK, 1 maart 2021 — Azteq bv, een leverancier van duurzame thermische hernieuwbare energie kondigt met trots aan dat het een kapitaalsverhoging van 1 miljoen euro heeft afgesloten bij De Haven van Antwerpen en Darel, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in energietransitie.

Bij de afsluiting verklaarde Koen Vermout, CEO van Azteq: “Azteq heeft de levensvatbaarheid van de CST-technologie voor West-Europese industriële toepassingen aangetoond via de projecten die het in België heeft geïnstalleerd en momenteel uitvoert. Dit kapitaal geeft ons de nodige middelen om ons aanbod uit te breiden en schone thermische energie naar industriële spelers in heel West-Europa te brengen.”

Azteq levert volledig geïntegreerde, hoogwaardige CST-oplossingen (Concentrated Solar Thermal) voor toepassingen in de industrie en stadsverwarming, die allemaal op zoek zijn naar groene leveranciers zonder uitstoot. Azteq gebruikt parabolische trog-platformen om zonnestraling te concentreren op een ontvangstbuis in de brandlijn van de spiegels, waardoor thermische olie wordt opgewarmd tot 400°C. Afhankelijk van de beoogde toepassing kan deze thermische olie vervolgens via een wisseleenheid worden omgezet in hoogwaardige thermische energie in de vorm van stoom, water onder druk, hete lucht en andere vormen. Door de introductie van dit hernieuwbare energieproces wordt de koolstofvoetafdruk verkleind op basis van een efficiënte, milieuvriendelijke langetermijnoplossing die industrieën en steden helpt om hun doelstellingen op het vlak van hernieuwbare energie te bereiken. Azteq heeft voor deze oplossing het Solar Impulse Efficient Solution Label gekregen.

De kapitaalinjectie door de Haven van Antwerpen toont aan dat grote belangrijke economische clusters zoals de Antwerpse haven ervan overtuigd zijn dat deze industriële toepassingen een essentieel onderdeel zijn van de globale duurzame energietransitie.

“Wanneer deze technologie is opgeschaald naar alle grootschalige industriële clusters, za de impact op CO2-vermindering groot zijn”, zei Jacques Vandermeiren, CEO Haven van Antwerpen
Mr. Guy Janssens, Chief Corporate Affairs Officer zal de Haven van Antwerpen vertegenwoordigen in de raad van bestuur van Azteq.

Met de participatie van Darel toont Azteq haar commitment om haar CST-platform footprint op internationale schaal uit te breiden. Naast de kapitaalinjectie brengt Darel een enorme hoeveelheid kennis van duurzame energietransitie naar Azteq, evenals de professionele vertegenwoordiging voor CST-technologie op de Nederlandse markt.


“Azteq’s CST-technologie is een grote aanwinst en bijdrage aan Darel’s portfolio van oplossingen voor energietransitie” zegt Marc Peters, vertegenwoordiger van Darel en partners.

Voor meer informatie over Azteq, bezoek www.azteq.be of stuur een e-mail naar info@azteq.be.