Projecten

Project Thermal Equalizer voor industriële warmtenetten

Ontwikkeling van de toekomst

Azteq’s team is altijd op zoek geweest naar manieren om de prestaties en efficiëntie van onze CST-platformen te verbeteren om onszelf en de wereld te blijven uitdagen dat duurzame industriële warmte een belangrijke factor is in de toekomst van CO2-reductie. Om onze CST-platformen nog duurzamer te maken, zijn wij gestart met het project: “Thermal Equalizer for industrial heat grids”. Dit is een Europees gesubsidieerd project dat wij samen met onze Nederlandse partner Meeberg ISO Tanks & Containers ontwikkelen.

Meeberg ISO Tanks & Containers

Meeberg is gespecialiseerd in de ontwikkeling van op maat gemaakte ISO-tanks die geschikt zijn voor verschillende vloeistoffen, gaande van waterstofperoxide tot solventen en oliën. Meeberg beschikt over de grootste voorraad gebruikte ISO-tankcontainers in Europa en levert aan verschillende bedrijven over de hele wereld. Met Meeberg’s uitgebreide kennis en ervaring van het ontwerp van deze ISO-tanks en hun modificaties, zijn zij meer dan geschikt om dit Europees gesubsidieerde project rond te krijgen.

 

Modulaire opslag van warmte

Door onze expertise en ervaring te bundelen, willen we een modulaire warmteopslagtank creëren die een constante output van industriële warmte zal uitbalanceren, geschikt voor op maat gemaakte behoeften van industriële processen. Dit zal de efficiëntie van de CO2-reductie die door de CST-platformen van Azteq wordt geleverd, verhogen door het hele platform slimmer te maken en duurzame warmteopslag mogelijk te maken in industriële warmtenetten. Dit project wordt gesteund en gefinancierd door Interreg.